Algemeen

Wie zijn we?

Het SMO is een samenwerkingsverband voor muziekonderwijs in de gemeente Eemsdelta in de provincie Groningen. Deze stichting is in 2017 overgenomen van een in 2009 opgerichte stichting in de gemeente Winsum die niet meer actief was. Daarmee werd de doelstelling gewijzigd naar het muziekonderwijs in de (voormalige) gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Deze gemeenten zijn per 1-1-2021 geherindeeld naar de nieuwe gemeente Eemsdelta.

De stichting bestaat uit een bestuur en commissie van toezicht vertegenwoordigd door deelnemende muziekverenigingen.

Wat doen we?

Het organiseren van kwalitatief goed muziekonderwijs voor de leerlingen van primair de muziekverenigingen uit de gemeente Eemsdelta. Het gaat om de lessen op een scala aan blaas- en slagwerkinstrumenten. Deze lessen worden gegeven door geschoolde docenten.

Voor wie is het?

SMO coördineert primair het muziekonderwijs van de muziekverenigingen in de gemeente Eemsdelta. Individuele leerlingen buiten deze gemeente, of leerlingen die zich niet bij een muziekvereniging willen aansluiten, kunnen ook bij SMO terecht. In dit laatste geval zal SMO de individuele leerling in contact brengen met een docent.

Waar zorgen we nog meer voor?

Naast het kwalitatief goede muziekonderwijs regelt SMO ook de theorie- en praktijk examens van muziekniveau A t/m D.¬†Ook organiseert SMO gezamenlijke activiteiten, zoals play-inns en ‘SMO Got Talent’. Voor verenigingen zonder leerlingenorkest biedt SMO een leerlingenorkest.

smo