SMO tekent kortingsconvenant Stichting IVAK

Na verscheidene freelance docenten tekent nu ook Samenwerkingsverband Muziekonderwijs (SMO) het kortings-convenant van stichting IVAK.
Hiermee kunnen docenten binnen de jeugdopleiding van de muziekkorpsen een korting op hun lessen aanbieden aan kinderen in hun eerste lesjaar. Het IVAK financiert deze korting, het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB) genaamd, om de drempel tot deelname aan lessen, workshops en cursussen te verlagen.

Woordvoerder Alexander Zuidhof: “SMO heeft als doel om gezamenlijk het muziekonderwijs op een professionele wijze te organiseren, met centrale uitgangspunten als enthousiasme, dichtbij, betaalbaar en met een breed aanbod. De betaalbaarheid van muzieklessen is voor de muziekverenigingen cruciaal voor de continuïteit van de verenigingen. Zeker in het begin kan het tarief een drempel zijn om te starten met muzieklessen. Door de samenwerking met het IVAK kunnen nog meer leerlingen nu profiteren van het Persoonlijk Cultuur Budget. Daarmee kunnen de docenten van SMO kinderen enthousiast maken voor het maken van muziek. Dat is absoluut een win-win situatie.”

Het IVAK begon in 2018 met het PCB om ervoor te zorgen dat kinderen uit de hele DAL-regio makkelijker in aanraking kunnen komen met kunst en cultuur, en zichzelf kunnen ontplooien middels verschillende creatieve lesvormen.

Het PCB is geldig voor leerlingen tussen de 4 en 18 jaar, die op, of na 1 september 2018 met hun eerste lesjaar lessen zijn begonnen in de DAL-regio. Wie al met lessen gestart is in dit schooljaar, maakt dus nog wel kans op de korting. Hiervoor kun je het best contact opnemen met je docent: hij/zij heeft namelijk ook de mogelijkheid om gratis PCB-aanbieder te worden via het IVAK.

Docenten die graag meer willen weten over het PCB en hoe zij de korting kunnen doorberekenen aan hun leerlingen, kunnen contact opnemen met Katja Stavinga via katja@ivak.net of 0596-614244. Ook is er meer informatie voor ouders en docenten te vinden op www.ivak.net/pcb. Wie wil weten welke creatieve lessen, workshops en cursussen er allemaal zijn in Delfzijl, Appingedam en Loppersum, kijkt op www.ivak.net/aanbod.